Kremtohet ne kishen e Shen Trinise ne Vrake dita e Zojes se bekuar

Te marten me dt 28/08/2018 ne kishen ortodokse te Trinise se shenjte ne fshatin Vrake me bekimin nga Mitropoliti i Cetinjes Amfillohije dhe Mitropoliti i Shqiperise Anastas, u kremtua festa e Zojes se Madhe, ose sic ndryshe nga banoret e Vrakes njihet me emrin Velika Gospojina. Kjo feste perkon edhe me fillimin e vitit te ri shkollor, e me kete rast u mbajt lutja edhe per nje fillim sa me te mbare te tij. Per te kremtuar kete feste kishin ardhur besimtare ortodokse nga fshati Vrake si dhe nga qyteti I Shkodres, ndersa Liturgjine e shenjte e sherbeu parohu i Podgorices Protojerej Predrag Shqepanoviq se bashku me gjakonin Dushan Bigoviq, profesor teologjie ne Cetinje dhe gjakonin e kishes se Vrakes Ivan Popoviq. I pranishem ne kete feste ishte edhe protojerej Stavrofor Nikceviq i cili ka sherbyer per nje kohe te gjate ne kishen e Vrakes ne te gjitha rastet e festave dhe kremtimeve ortodokse. Gjithashtu ne kete kremtim moren pjese edhe dy murgesha te kishes katolike te Vrakes. Ne nder te Zojes se Bekuar ata kenduan se bashku me kleriket ortodokse gje qe e beri edhe me te plote kremtimin e kesaj date.

Pas marrjes se kungimit u mbajt lutja per ardhjen e Shpirtit te Shenjte e per nje fillim te mbare e te begate te vitit te ri shkollor per te gjithe nxenesit qe frekuentojne kursin e gjuhes serbe prane Shoqates Moraca-Rozafa, si dhe per te gjithe femijet ortodokse ne Shqiperi.

Pas sherbeses, parohu i Podgorices protojerej Shqepanoviq mbajti nje fjalim te shkurter ku foli per Zojen e Shenjte dhe rendesine e saj ne kultivimin dhe ruajtjen e vlerave tradicionale ne shoqeri te cilat nganjehere rrezikohen nga tendenca qe nuk pajtohen me bindjet tona si te krishtere. Ai theksoi dhe bekoi ekzistencen e pakices serbe ne kete toke te bekuar ku kane ecur Apostuj te shenjte e shenjtore te tjere ku me i njohuri eshte Apostulli Pavle.

Me kete rast per te gjithe pjesemarresit u shperndane dhurata nga Manastiri i Ostrogut si dhe kalendare libra e fletore per femijet. Me tej ky aktivitet vazhdoi me dreken vllazerore e cila kaloi ne nje atmosfere te gezueshme. Ne fund delegacioni nga Mali i Zi vizitoi disa nga vendet e shenjta dhe historike te qytetit te Shkodres.

Lini një Përgjigje