PROF. DR. KAPLLAN BUROVIQ VLERESOHET PER HERE TE DYTE ME ÇMIM NE RUSI

k.rNga instituti kulturoro-historik KURORA SERBE dhe per krijimtarine e tij publicistike letrare dhe shkencore me te cilen ka kontribuar shume per çeshtjen e Kosoves dhe Metohise per ndriçimin dhe triumfin e te vertetes shkencore akademikut prof.Dr.Kapllan Buroviqit i jane akorduar para disa vitesh çmimet KURORA E SERBISE si dhe deshmite Kaloresi Serb dhe Luftetari i shenjte.

Shoqeria shkencore serbe nga Nishi vitin e kaluar me rastin e promovimit atje te librit te tij SKADAR-SHKODRA i ka akorduar atij medaljen e arte VULA E NISHIT e shek.III.

Vitin e kaluar nga Rusija i ka ardhur medalja e arte GJERDANI GJITHESLLOVEN. Para pak ditesh, akademikut prof.dr.Kapllan Buroviqit i vjen nga Rusija edhe çmimi i dyte deshmia  ALEKSANDAR NEVSKI me motivacionin: ne emer te bashkimit kulturoro-historik te popullit rus dhe serb ne fushen shpirterore te harmonise dhe vellazerimit.

Deshmine e ka firmosur vet atamani i kozakeve, koloneli Voislav Vidakoviq. I entuziasmuar dhe dukshem i prekur thelle ne zemer nga ky vleresim i larte nga vellezerit rus megjithese tashme po mbush 82 vjeç syte e tij u perloten. Ashtu i perlotur sikur te ishte para vet Aleksander Nevskit dhe te gjithe brezave paraardhes te popullit rus para hapesires se pamate te atdheut gjitheslloven dhe inspirimit gjitheslloven dhe ne pergjithesi te te gjithe inspirimeve me humane dhe shpirterore aspiratave dhe arritjeve ai tha ne gjuhen ruse: pershendetje dhe shume-shume faleminderit vellezerve rus vellazerimit dhe harmonise.

Akademiku prof. Dr. Kapllan Buroviq megjithese kete vit ka kaluar nje semundje te veshtire akoma eshte i forte. Ai vazhdon te punoj dhe te shkruaj pa u lodhur duke mos pyetur per vitet.

Gjuro M.MILEKIQ, shkrimtar

Svetllana KAPETANOVIQ, gazetare

Aleksa MUZAKA, gazetar

Lini një Përgjigje