“Serbet ne Rajon”- Pozicioni dhe perspektivat.

SAM_0614Nga data 29 Nentor deri me 2 Dhjetor 2015 me iniciative te Keshillit Nacional Serb te Malit te Zi u mbаjt ne Podgorice konferenca me titull -Serbet ne Rajon- Pozicioni dhe perspektivat.

Ne conference moren pjese perfaqesues te serbeve nga Shqiperia Hungaria Republika Serbe  Kroacia Slovenia dhe Mali i Zi. Punimet e konferences i hapi dr. Momçillo Vuksanoviq i cili u uroi mireserdhjen te pranishmeve.

Nga Shqiperia ne kete Konference moren pjese perfaqesues te shoqates se pakicave kombetare serbo-malazeze Moraça-Rozafa  nen kryesimin e kryetarit te kesaj shoqate z.Pavlo Jakoja-Brajoviq i cili  ne emer te delegacionit pershendeti pjesemarresit e konferences dhe foli mbi gjendjen e pakices kombetare serbo-malazeze ne Shqiperi kunder te tjera evidentoi problemet kryesore dhe kujtoi kerkesat drejtuara qeveritareve shqipetar ne kuader te pergatitjes te miratimit, nga ana e tyre te ligjit per pakicat kombetare z.Pavlo Jakoja-Brajoviq kujtoi edhe disa aktivitete te suksesshme kulturore artistike te organizuara nga shoqata Moraça-Rozafa ne kuader te projektit Srpski Centar u Albaniji, por edhe ne ate qe kete vit per here te pare nuk kemi arritur qe te dergojme studente me studime ne Serbi.

Lini një Përgjigje