Ne Voskopoje, organizohet akademia per te drejtat e minoriteteve.

 ROL_1691Nga data 8 deri me 14 Korrik, ne qendren turistike Voskopoje, u mbajt akademia per te drejtat e minoriteteve. Akademia eshte organizuar nga “Grupi shqiptar per te drejtat e njeriut”. Ne Akademi moren pjese perfaqesues te pakicave kombetare, etnogjuhesore etj. Ekspertet e vendit dhe te huaj folen ne dhjete tema te ndryshme ne lidhje me te drejtat e njeriut. Ne Akademi mori pjese edhe nje grup i zgjeruar nga shoqata kombetare Sebo-Malazeze “Moraça-Rozafa“ te cilet ishin aktiv ne te gjitha temat duke paraqitur njekohesisht edhe problemet e kesaj pakice.

Lini një Përgjigje